Test

    

Test

    

Test

    

Snelle, betrouwbare en voordelige webhosting

Voor kleine websites, grote websites en daar tussenin. Kies het pakket dat bij je past.

Small

Webhosting voor de startende website


€ 0,40 / maand


5 GB SSD schijfruimte

Onbeperkt dataverkeer

Onbeperkt e-mailadressen

Gratis SSL-certificaat

Max. 5 domeinnamen

Gratis website verhuisservice
*tot 15 dagen na aanschaf

Meest gekozen Medium

Webhosting voor de gemiddelde website


€ 2,25 / maand


15 GB SSD schijfruimte

Onbeperkt dataverkeer

Onbeperkt e-mailadressen

Gratis SSL-certificaat

Onbeperkt aantal domeinnamen

Gratis website verhuisservice
*tot 30 dagen na aanschaf

Large

Webhosting voor de veeleisende website


€ 3,99 / maand


50GB SSD schijfruimte

Onbeperkt dataverkeer

Onbeperkt e-mailadressen

Gratis SSL-certificaat

Onbeperkt aantal domeinnamen

Gratis website verhuisservice
*tot 45 dagen na aanschaf

Probeer 30 dagen: 100% tevredenheidsgarantie

We zijn ervan overtuigd dat je 100% tevreden zult zijn met de snelle én goedkope hosting van Alfahost. Daarom kun je onze webhosting de eerste 30 dagen zonder risico’s proberen.

Ben je toch ontevreden? Geen probleem. Wij storten dan het volledige bedrag voor de webhosting terug. Ervaar zelf waarom honderden andere klanten voor de goedkoopste webhoster van de Benelux hebben gekozen.

30 dagen niet goed geld terug

Honderden tevreden klanten gingen je al voor

Standaard inbegrepen bij je webhosting pakket

Snel software installeren

Met een paar muisklikken installeer je eenvoudig WordPress, Joomla! of één van de vele andere gratis applicaties via Softaculous.

Volledig SSD is sneller

Hoe sneller, hoe beter. Je website draait volledig op SSD disks. Dit zorgt voor een hogere snelheid in vergelijking met HDD disks.

Gratis Wildcard SSL

Met een SSL-certificaat wordt het verkeer naar je website versleuteld. Activeer SSL gratis voor je (sub)domeinen via Let’s Encrypt.

Automatische backups

Back-up terugzetten? Geen probleem. We maken automatisch meerdere back-ups per dag en je kunt een backup tot 60 dagen terug herstellen.

Kies je eigen PHP versie

Keuze is handig, zeker als het aankomt op de PHP versie voor de websitesoftware. Bij Alfahost kun je daarom kiezen uit PHP 4+, 5+, of 7+

30 dagen niet goed? geld terug

We weten zeker dat je tevreden zult zijn met onze snelle en goedkope webhosting. Toch ontevreden binnen 30 dagen? Dan krijg je je geld terug.

En daarnaast krijg je ook

 • Onbeperkt dataverkeer
 • Onbeperkt subdomeinen
 • Onbeperkt MySQL-databases
 • Onbeperkt FTP-accounts
 • Onbeperkt e-mailboxen
 • Onbeperkt e-maillijsten
 • Onbeperkt catch-all e-mail
 • Onbeperkt e-mail forwarders
 • Onbeperkt auto responders
 • Onbeperkt cronjobs
 • PHP versies: 4+, 5+ of 7+
 • Website statistieken en logs
 • Zelf back-ups maken
 • DirectAdmin
 • Softaculous
 • SpamAssassin

Beheer je hostingpakket via Mijn Alfahost of DirectAdmin

Alle functionaliteit van DirectAdmin is ook beschikbaar via de beheeromgeving van Mijn Alfahost. Zo heb je alle instellingen overzichtelijk bij elkaar.

Betrouwbare en betaalbare webhosting

Wil je je bedrijf op de kaart zetten, bloggen of een webshop beginnen? Wat het doel van je website ook is, jouw online succes begint bij betrouwbare en snelle webhosting. Bij Alfahost ben je daarvoor aan het juiste adres.

Alfahost maakt kwalitatieve en snelle hosting voor iedereen betaalbaar. Kies uit pakketten die geschikt zijn voor kleinere websites, grotere websites en daar tussenin. Voor ieder wat wils. Er is altijd een pakket dat bij je past.

vrolijk koppel maakt selfie op smartphone

Overzichtelijk beheer

Software installeren, FTP-accounts aanmaken of facturen bekijken. Beheer alles voor je hostingpakket via ons overzichtelijke platform.

Uitstekende support

Heb je vragen of opmerkingen over je website of je webhostingpakket? Ons supportteam staat op werkdagen voor je klaar om je te helpen.
vrouw checkt informatie op smartphone

Shared hosting is het delen van de webserver met andere gebruikers. Als het ware wordt het vermogen van de server verdeeld in diverse pakketten. Deze vorm van hosting kent veel voordelen. In de eerste plaats is shared hosting één van de voordeligste manieren van hosting. Dat komt omdat je alleen betaald voor de door jouw gewenste maandelijkse schijfruimte. Shared hosting vergt daarnaast weinig onderhoud aan de webserver en is snel en simpel te installeren. Jouw website is dus binnen een paar muisklikken geïnstalleerd en online vindbaar.

Ook e-mailadressen, FTP-accounts en databases zijn eenvoudig te integreren. Het maken of downloaden van backups gebeurt in de meeste gevallen vanuit een DirectAdmin beheeromgeving. Shared hosting is naast voordelig en compleet dus ook zeer gebruiksvriendelijk. Bij Alfahost ben je altijd verzekerd van kwalitatieve en snelle shared webhosting. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit hoe groot of beknopt jouw website is. Met de keuze uit een small, medium of large hostingpakket maak je altijd de juiste keuze voor jouw website.

SSD staat voor Solid State Drive en staat garant voor een snelle en betrouwbare opslag van je website. SSD hosting zorgt ervoor dat eventuele content op jouw pagina, zoals foto’s, tekst of videomateriaal, snel ingeladen wordt. Ook het navigeren op een website is met SSD vele malen sneller. Dat komt omdat een Solid State Drive, in tegenstelling tot HDD, geen bewegende onderdelen bevat.

De traditionele HDD (Hard Disk Drive) bevat wel een roterende schijf waarop de data wordt opgeslagen, maar ook weer vanaf moet worden gehaald als dit nodig is. Denk hierbij aan het navigeren over een website. Een SSD kan deze handelingen overslaan en is daarmee tot wel 100x sneller als de traditionele harde schijf. Daarnaast is een SSD minder gevoelig voor schade doordat deze geen losse onderdelen bevat. Waar er bij een HDD tijdens stroomuitval data verloren kan gaan, is dat bij een Solid State Drive niet het geval.

SSL staat voor Secure Socket Layer. Het geeft aan dat de verbinding tussen de server en de gebruiker gecodeerd en dus veilig is. Een SSL-verbinding kun je ook wel herkennen aan dit webadres: https:// én het kleine slotje dat voor de URL weergegeven wordt. SSL is van groot belang om de veiligheid van je bezoekers te kunnen waarborgen. Persoonlijke data zoals wachtwoorden of bankgegevens worden versleuteld verzonden.

Zo blijven de gegevens van jouw klanten dus optimaal beschermd tegen indringers van buitenaf. Om SSL voor jouw website te activeren heb je een SSL-certificaat nodig. De prijzen voor deze certificaten kunnen echter behoorlijk oplopen. Bij Alfahost krijg je jouw SSL-certificaat helemaal gratis via Let’s Encrypt. Zo ben je altijd verzekerd van een website die aan de veiligheidseisen voldoet. Daarnaast houd je de vertrouwelijke gegevens van jouw klanten beschermd.

Een CMS is een systeem waarmee je jouw website makkelijk via de achterzijde kunt beheren. Dit wordt ook wel de backend van een website genoemd. De afkorting CMS staat voor Content Management System. Een brede technische kennis voor het beheren van een website is met een goede CMS niet nodig. Je kunt eenvoudig zelf je website onderhouden, aanpassen en wijzigen. Denk hierbij aan het op de juiste manier plaatsen en opmaken van teksten of afbeeldingen.

Daarvoor hoef je dus geen knowhow te hebben van HTML of opmaak-codering. Door de gebruiksvriendelijkheid van dit systeem wordt het maken van cruciale fouten beperkt. Daardoor behouden je pagina’s een goede opmaak wat de vindbaarheid in de zoekmachines ten goede komt. Bij Alfahost ben je in een aantal muisklikken in het bezit van een goede CMS, zoals Joomla! of WordPress. Deze systemen zijn eenvoudig te installeren en bijzonder makkelijk in gebruik. Zo wordt én blijft de opmaak en indeling van jouw website altijd perfect geoptimaliseerd.

Dataverkeer staat voor het aantal GB dat wordt verbruikt elke keer als een bezoeker op jouw website terecht komt. Om deze te kunnen bekijken worden er bestanden naar de computer van de bezoeker gedownload. Dataverkeer betekent dus kortweg het online uitwisselen van informatie. De data die verbruikt wordt is afhankelijk van de content (inhoud) van je pagina.

Als deze veel afbeeldingen of videobeelden bevat, stijgt het verbruik. Des te meer bezoekers je ontvangt, des te meer dataverkeer je nodig hebt. Gelukkig is dit bij Alfahost onbeperkt. Daarbij maakt het dus niet uit of er dagelijks 100 of 10.000 bezoekers naar je website worden gestuurd. Bij Alfahost ontvang je altijd onbeperkt dataverkeer ongeacht het hostingpakket dat je kiest. Of dat nu small, medium of large is. Zo blijft je website snel én altijd toegankelijk.

Als je een webshop wilt starten, begin je natuurlijk met het vinden van de webhosting die past bij je website. Hosting zorgt er namelijk voor dat jouw webshop straks online zichtbaar én goed bereikbaar is. Het bouwen van een webshop kun je bijvoorbeeld doen met een kant-en-klaar CMS. Als je daarbij een domeinnaam en een goede webhosting nodig hebt, staat Alfahost natuurlijk voor je klaar.

We bieden je diverse voordelige pakketten voor beknopte webshops, maar ook voor medium of veelomvattende webwinkels bieden we de juiste hosting. Daarnaast ben je bij ons altijd verzekerd van een gratis wildcard SSL-certificaat, automatische back-ups en een razendsnelle software installatie voor o.a PrestaShop en OpenCart. Een webshop beginnen start dan ook altijd met de webhosting van Alfahost.